OVER MIJ

fijnschilderes
Nachtvlinder

Over mij

Ik ben Maria Suijkerbuijk-Verbaarschot. Daarom signeer ik mijn werken met MARIAV. Als fijnschilderes en kunstschilderes maak ik stillevens, portretten en landschappen in diverse technieken. Welke ik bij gelegenheid exposeer.

Het Creatieve

Maar het schilderen heb ik van mijn vader. Hij werkte vroeger bij een weverij en ontwierp de designs voor de diverse te weven producten.

Het Begin

Al in eerste instantie werkte ik veel met Oost-Indische inkt en potlood tot 25 jaar geleden, ik had tot dan toe nog nooit een penseel aangeraakt.
Dat was een openbaring voor mij en het hierdoor ontstaan van al mijn gemaakte schilderijen.
Hoewel ik in eerste instantie autodidact was in mijn schilderkunst, stond ik wel open voor het werk en de techniek van andere voor mij bewonderenswaardige kunstenaars

De Opleiding

Redelijk snel wilde ik meer in detail gaan schilderen en ben toen terecht gekomen bij Maarten Boffee in Antwerpen. Bij hem heb ik zo tot 5 jaar lessen gevolgd en leerde tot in de kleinste details iets weer te geven. Soms zit ik met een loep en een kwastje met 5 haren te werken .
Ik kan dus ook uren maanden met een werk bezig zijn. Je kunt bovendien met een beperkt aantal kleuren een heel groots kleurenpalet bereiken
Daarna wilde ik echter ook meer weten over portretten en gemengde technieken.
Ik kwam daarvoor terecht bij onder meer Gerard Di-maccio en Christiane Vleugels. Beide grote meesters in de schilderkunst, waar ik weer een totaal andere manier van schilderen leerde .

Inspiratie

Inspiratie voor mijn werken haal ik uit de mooie dingen van het leven hier op aarde, of bijvoorbeeld van een documentaire te zien over schildpadden en daar geïnspireerd door raken. Eigenlijk maakt het mij niet uit wat mijn onderwerp of thema is. Ik schilder wat ik wil of waar ik door geraakt word, als ik eenmaal zie hoe mooi iets is dan gaat het schilderen vanzelf. Dan komt het “KUNSTZIELTJE “ vast en zeker in mijn werk terecht.

Afsluiting

Afsluitend wil ik hier aan toevoegen. Schilderen is zo mooi en interessant voor mijzelf, omdat ik het met hart en ziel kan doen en het maakt me blij, maar ook omdat de kijker er van kan genieten.
Zo ben ik blij en zijn we allemaal blij, want ” KUNST IS NIET KOMPLEET ZONDER KIJKER”